Dimako 2017: druhý turnaj jako přes kopírák

02.10.2017 10:17

V sobotu třicátého září se v Hale Vítek v Hrabůvce opět uskutečnil druhý díl celého turnaje navzvaný Dimako 2017. Sestava oproti minulému kolu doznala nepatrných a změn, o to však znatelnějších. Jenže celý turnaj opět připomínal ten, který se uskutečnil minulou sobotu, jen však v určitých pasážích.

 

FC Mroki Ostrava 2:1 Bucanýři Ostrava

První zápas byl předzvěstí toho, jak by mělo vypadat derby již na začátku příštího měsíce v Okresním přeboru. Bucanýrům chyběl jejich gólman a tak se jejich hráči v brance prakticky prostřídali na každý zápas. Proti nám nastoupil v brance Kroupa a byl docela skvělý. V naší bráně zase zaúřadoval náš výtečný Marek a několik střel a nájezdů úspěšně zlikvidoval. Kaňkou jen byla první branka, která padla opět z ostrého úhlu i když ne na první tyč a tím jsme prohrávali 1:0. Jenže dnes všichni kluci odváděli statečný boj na hřišti a tak nám opět vyšel obrat a první tři body na druhém hracím dni byly na světě.

 

KFV Roub Vítkovice dorost A 7:4 FC Mroki Ostrava

Druhý zápas jsme opět absolvovali hned v zápětí po ukončení prvního zápasu a tak únava proti běhavým mladíkům byla znát. I když začátek zápasu vypadal nadějně, kdy jsme vedli už 1:3 a zdálo se, že je vše hotovo, tak mladíkům opět vyšla poslední minuta kdy nám v závěrečném power play za stavu 5:4 nasázely ještě dvě branky a bylo hotovo. Je to škoda, protože jsme hráli docela dobře, akorát zbytečně za našeho stavu jsme se pouštěli dopředu stylem hurá na branku a otevírali jsme zbytečně obranu. Příští sobotu máme dorostence už hned na úvod, tak se snad ukáže teorie, že pokud máme sílu, tak body máme v kapse.

 

KFV Roub Vítkovice muži b 2:9 FC Mroki Ostrava

V tomhle utkání nebylo co řešit, výborný Urban, Zábranský a taky skvělý veterán Zdeněk Polášek, který se v letošním turnaji zapsal jako historicky nejstarší střelec Dimaka to byl základ úspěchu a drtivé porážky týmu z Krajského přeboru.

Na závěr je zde ještě hodnocení trenéra a kapitána Jirky Mroviece s dosavadním průběhem turnaje

 

Jiří Mroviec

Začínáme se sehrávat a hrajeme už více jako tým. Celkově dopředu je to perfektní, akce nádherné, akorát zapomínáme bránit a často se necháme dost rozhodit vývojem zápasu.
Ale tým máme kvalitní.
A Urbi hrál dneska týmově.
To udělalo hodně.

Zhodnotil přes Facebook Jirka, zatím nám patří v tabulce první flek, ale teď se to teprve začne lámat, matematika hovoří, že pro klid a pohodu by pomohlo získat příště plný počet a pak v pauze sledovat naše soupeře jak se mezi sebou porvou. Takže do dalších bojů, sportu zdar a futsalu zvláště!